Kategoriarkiv: Nybyggere og naboer

Storparcel: Arbejdet starter næste uge

I løbet af i dag, fredag, er der blevet banket markeringspæle i jorden på storparcellen Palleshøje 2-40. Markeringen gælder forløbet af den stamvej som skal anlægges på storparcellen. I følge landmåleren starter arbejdet i løbet af næste uge. Hele vejen anlægges til trods for at der, som tidligere skrevet, i første omgang kun bygges boliger tættest mod Kokholmvej.

Nyt om Boligselskabets byggeri på storparcellen

Opfølgning på gårsdagens indlæg om Boligselskabet Sct. Jørgens byggeplaner:

Boligselskabet oplyser nu, at der i 2011 opføres de første 6 boliger (én-familie huse) i form af tre dobbelthuse i ét plan med sort træfacade og sadeltag. Boligerne skal opføres på vest-siden af den endnu ikke anlagte boligvej, dvs. fjernest grundejerforeningens område, og længst mod nord, dvs. tættest på Kokholmvej.

Forud for selve byggeriet skal der udføres byggemodning af arealet samt anlægges boligvej fra Kokholmvej og ind på storparcellen. Arbejdet påbegyndes i løbet af sensommeren/efteråret. I 2012 opføres de resterende 6 boliger, længst mod syd.

Boligselskabet fortæller i øvrigt at de ikke har opnået tilfredsstillende licitation, og projektet er således endnu ikke endeligt afklaret, men de lover at indkalde til informationsmøde for foreningens medlemmer når byggeplanerne falder endeligt på plads.

Storm over Palleshøje: Ødelagte solgardiner

Viborg blev i nat ramt af storm med meget kraftige vindstød. På Palleshøje toppede stormen tilsyneladende ved midnatstid. Rundt omkring i området har stormen væltet skraldespande og containere, legehuse og havehegn. En lygtepæl er sågar blevet nedlagt af en flyvende trampolin. Forhåbentlig er der ikke sket personskade.

De store vinduer i huset knagede og bragede. Da jeg kiggede ud ad vinduerne opdagede jeg at kassen til solgardinerne, ovenover og udvendigt på de store vinduer, var blæst i stykker – og pladerne var ganske simpelt væk!

Nu til morgen finder jeg de tre af de fem plader hos naboen. Pladernes flyvetur henover huset har sat sig spor ved dels at have ødelagt tagkanter på både hus og carport, og dels ved nedslag på taget hvorved der er gået hul i tagpappet. Håndværkeren er nu ved at besigtige og beregne overslag til forsikringen.

Apropos forsikring så dækker husforsikringen desværre ikke det ødelagte overdækken på vores nedgravede trampolin.

Plakatsælgeren er måske en tyv

Det forlyder at Skovbakkevej, og måske andre veje i området, har været plaget af tyverier hvor nogle mænd, typisk 3-5 af østeuropæisk udseende, forinden er set i området. De kører rundt i kvarteret i en varevogn under dække af at ville sælge plakater/malerier. De ringede på, og beder om at komme indenfor, med den hensigt at vise plakaterne på væggene i huset.

Her har de tilsyneladende benyttet mulighed for at vurdere værdigenstande, og huse med større værdier havde indbrud kort tid efter besøget. Tyvene har endda været så drevne og kyniske at gentage tyverierne 3-4 måneder efter første indbrud, da man her typisk har genanskaffet det stjålne, med hjælp fra forsikringen.

Ligesom grundejerforeningen på Skovbakkevej opfordrer vi alle beboere til at ringe til politiet, hvis man ser en suspekt varevogn køre langsomt rundt. Da vores område endnu ikke er fuldt bebygget, kan det naturligvis være svært at afgøre om en varevogn tilhører håndværkere, men vi må hjælpe hinanden med at holde et vågent øje med om naboer, der ikke er hjemme, får ubudne gæster, samt evt. ringe til politiet, hvis man ser noget mistænkeligt.

Hvis du har oplevet noget lignende på Palleshøje – haft besøg af plakatsælger eller set suspekt varevogn (som ikke er håndværker!) – kan du skrive om din oplevelse ved at efterlade en kommentar.

Vejfest på vores stikvej

I går var vores stikvej et mylder af børn og voksne der gik fra det ene hus til det næste. Tak til alle der i går deltog i årets vejfest “Tour de Maison”, for et meget vellykket arrangement!

Hele 10 husstande (ud af 12 beboede huse) på vores stikvej deltog. Skiftevis gik vi på besøg hos hinanden og nød de meget lækre og velsmagende “snacks”. En meget hyggelig måde at hilse på hinanden, og spændende at se hvordan vi hverisær har indrettet os.

Fælles vinduespudsning?

Mange af de nye huse på Palleshøje har store og flotte vinduer. Og uanset størrelse bliver vinduer jo beskidte, ikke mindst i “nybyggerland” hvor sand og jord vivler rundt i luften, og alle værdsætter vel rene og flotte vinduer.

Derfor har vi sammen med naboen fået den tanke at vi kunne lave en fælles aftale om vinduespudsning. Hvis vinduespudseren ovenikøbet kan pudse “hele rækken” må vi da kunne få en god pris. Interesseret?

Digitalt-tv på antenne

Allerede til februar skulle det være muligt at modtage Boxer digitalt-tv på antenne på Palleshøje. Sågar burde det være muligt at modtage på stueantenne – eller som vi tidligere har erfaret blot på en stump antenneledning.

Desværre synes jeg ikke prisen er særligt attraktiv for betalingskanaler via antenne. Den særlige Boxer Vest pakke som introducerer Boxer i Danmark koster kr. 184/md. Dertil skal man indkøbe en box – og det er en til hvert tv/rum! Jo, jo, der findes nogle intro-tilbud med box til kr. 0 – men det er vi jo efterhånden blevet vant til fra de forskellige leverandører af box- og parabol-tv. Indtil videre får det mig ikke til at skifte …

Naboer og legekammerater

Vi er nu midt i uge 3 som nye viborgensere, og vi har været på Palleshøje mange gange de sidste uger. For at se til byggeriet (som desværre nu ligger helt stille i ferien), for at vise vores kommende hjemmebane til familien og for selv at stille nysgerrigheden.

På vores ture til Palleshøje møder vi således flere og flere af vores kommende naboer og nybyggere i øvrigt, og vi får bekræftet vores forventning om at området bliver rigt på børn og legekammerater! Dejligt! Dem vi møder og taler med giver os også en god fornemmelse for sammenholdet og stemningen på Palleshøje i fremtiden. Vi glæder os!

Allerede har flere af os, nybyggere og naboer, været i e-mail og telefonisk kontakt med hinanden (vi fandt oprindeligt hinanden da kommunen i juleferien sidste år valgte at sende et halvfærdigt høringsbrev vedrørende dispensation for facadehøjden på storparcellen … måske jeg på et senere tidspunkt overkommer at skrive mere om det), og det er både sjovt og spændende efterhånden at få sat ansigter på de forskellige navne!