Kategoriarkiv: Fra Virum til Viborg

Glædelig jul og godt nytår

Julen er vel overstået og vi har nydt i fulde drag at bo i Viborg, tæt på familien, med mulighed for at fejre julen med familien og samtidig bo i vores eget hus, sove i vores egen seng. De senere års pakken-sammen-og-bo-i-en-kuffert juleferie er nu udskiftet med en roligt og afslappet julestemning! Super dejligt!

Jeg har ikke været videre aktiv på bloggen den sidste tid. I relation til byggeprojekt og flytning sker der ikke længere så meget, udover at vi få sat flere og flere bøger på plads i reolerne osv., og dels – og det er den primære forklaring – har jeg nu for alvor travlt med at studere og læse til de første eksamener. Vores nye liv i Viborg er som sådan ved at være i faste rammer. Trine startede i starten af december i sit nye job (indtil nu har hun haft vikariat i Århus) og jeg pendler nu fast mellem Viborg og Århus Universitet nogle gange om ugen. I supplement løser jeg design- og hjemmeside-opgaver for en håndfuld kunder i mit firma. Kalenderen er således fyldt godt ud!

Snart springer champagnepropperne, vi hopper ind i 2009 og herfra skal der lyde et godt nytår til alle!

Navneskilt til postkasse og vindue

Siden vi flyttede ind, for en måned siden, har navneskiltet på postkassen været en simpel post-it … og med regn og rusk holder det jo ikke i længden. Vi havde da også for længe siden talt om at vi ville lave et navneskilt i vinduet, ved hoveddøren, og ved nærmere eftertanke er det jo oplagt med samme skrifttype på postkassen.

Som grafiker var det mig ikke svært at lave en opsætning til både vindue og postkasse klar til at udskære i folie, og da jeg fandt frem til et lokalt firma, SignTeam, som både kunne levere hurtigt og til en konkurrencedygtig pris, ja, så var det jo bare at få det lavet. På postkassen fik vi skåret ud i en (næsten) antrasitgrå, ligesom vinduerne, folie og til vinduet fik vi konturskåret i en “frosted” folie. Lidt svært at montere i vinduet da folien jo går helt til kant, og det var første gang at jeg skulle montere sådan en folie. Resultatet er dog blevet rigtigt flot, og har prydet postkassen og vinduet siden i fredags!


(tilføjer flere billeder snarest)

Pigerne er glade

Nu har vi passeret to måneders mærket for vores nye liv i Viborg. Vi nyder at være tæt på familien og glæder os meget til at vores hus bliver indflytningsklart.

Pigerne startede for rundt regnet en måned siden i deres nye institution, og de er faldet godt til! Rigtigt dejligt at se for mor og far! Når vi – snart! – flytter ind i det nye hus er vi (igen) tæt på institutionen, og kan gå til-og-fra institutionen i løbet af få minutter.

Pigerne glæder sig også meget til at flytte ind i deres nye hus, og i deres nye værelser. Kristine er helt med på hvilket værelse der er hendes ("det med flest vinduer – det største værelse i huset!"), mens Marie er mere optaget af at pille ved ledninger mv. som stikker ud af væggen!

Hun forstår rigtigt meget!

Vores pige på lidt mere end 3 1/2 år udviser forbavsende stor forståelse for situationen – at vi er flyttet væk fra Virum og langt væk fra hendes kendte omgivelser. Nu til aften udtaler hun helt spontant, midt i sine leg, at "jeg kan aldrig komme til at besøge Olivia igen". Det er jo forsåvidt sandt nok – og viser forståelse for at vi ikke længere kan gå eller cykle på besøg hos hendes veninde fra Rosegårdsvej … en forståelse jeg ikke troede en 3-årig ville have.

Hun har samtidig givet udtryk for at hun savner Kaplevej og sin børnehave, mens hun også har udtryk glæde over "at vi bare kan besøge mormor og morfor – det’ da smart". Det kommer bag på hendes forældre at hun trods alt forstår, og ikke mindst accepterer, så meget!

Veloverstået flytning – etape 1

I skrivende stund sidder jeg i Viborg, og kan tænke tilbage på en hektisk weekend med pakning og flytning. Vi forlod Virum og vores dejlige rækkehus på Kaplevej fredag til middagstid. Nøglerne blev overdraget de nye ejere (som allerede kl. 09 kom forbi for at se hvornår de mon kunne komme ind – og igang!) i ro og mag, og vi fik lave flytteaflæsning af vand, el og gas, og så rykkede de ellers ind med børn og venner for at male. Rart nok at få hilst på de nye og vekslet et par ord.

Flyttebilen ankom præcis kl. 07 som aftalt! Claus og René fra Himmerlands Flytteforretning var meget venlige, professionelle og effektive; og de skulle bruge lidt mere tid end de i første omgang (meget optimistiske) tippede det skulle tage at pakke bilen! I mens løb jeg rundt og pakkede de sidste ting, skilte skab og borde ad, pakkede adsl’en sammen osv. Derfor blev der heller ikke fældet en tåre da vi – for sidste gange – kørte fra huset og Kaplevej. Vi havde travlt med at smidt de sidste ting i bilen, og så ellers komme mod Jylland.

Sidst på eftermiddagen, et kvarter efter at vi var ankommet til Viborg, ankom flyttebilen. I løbet af ganske kort tid fik vi tømt bilen for de ejendele som vi skal bruge de næste 3 mdr., mens vi bor i mine forældres hus, og resten kørte til opbevaring. Endnu mangler vi ikke noget – altså bortset fra den sæk med pigernes dyner … I løbet af weekenden har vi så pakket stortset alle kasse ud, og fået os installeret. Roen er efterhånden ved at indfinde sig, og dermed også følelserne omkring flytningen – det vi forlader, og alt det nye og spændende vi er ankommet til.

Flytningen – etape 1 – er således veloverstået! Vi glæder os nu til fire ugers sommerferie, og til alt det nye i august. Viborg er blevet beriget med en familie på fire!

Den sidste tur til Jylland

Netop hjemvendt – til Virum – efter endnu en af de utallige ture til Viborg, som så denne gang var den sidste før vi flytter, finder vi et velkomstbrev i postkassen fra Hobitten, pigernes kommende "børnehus" i Viborg, og vi bliver overrasket over hvor meget vores ældste på 3 1/2 år alligevel forstår og rummer om det at vi skal flytte …! Hun virker som om hun glæder sig til at skulle starte i en ny børnehave, og over at skulle bo tættere på farmor, farfar og mormor og morfar. Heldigvis tænker hun ikke over alt det som vi "efterlader", og det kan og skal hun heller ikke hendes alder taget i betragtning – og det giver hendes far noget at tænke over!

Jeg er mig meget bevidst om alt det som vi flytter fra ; gode jobs, god institution, gode naboer og alle vores venner – og alt det "udenoms". Men efter en weekend sammen med familien (til svogerens polterabend), og ansporet af min datters glæde over det nye – ja, så kan jeg bedre og bedre glæde mig over det som vi flytter til !

Lørdagslivs økonomitjek

Michael og Trine Skovborg Fog vil flytte hjem til Jylland og bygge hus – og
han skal læse jura. Det koster på pensionen og kræver en stram, økonomisk
kurs i de kommende år, viser Lørdagslivs økonomitjek.

Læs om de økonomiske overvejelser og konsekvenser af vores beslutning om at flytte fra Virum til Viborg i Lørdagslivs økonomitjek i Politiken den 14. juni.

Sceneskift for åbent tæppe

Nu er det snart! 3 uger har vi tilbage i vores gamle hus, i vores gode jobs, i vante omgivelser … kan ikke helt forstå det, og det er med lidt blandede følelser. For vi forlader jo alt det velkendte: Gode venner, gode naboer og et område vi holder meget af.

På den anden side har vi også forventningens glæde til alt det nye: Nyt hus (når engang det er færdigt …), nye naboer, nye venskaber og familien. Flytningen (og opbevaring) er arrangeret, og vi har fundet en løsning på logi indtil huset på Palleshøje kan stå færdigt.

Jeg går på ferie fra mit job om en uge. De sidste 2 uger i Virum skal bruges på at pakke et helt hus og en hel familie i flyttekasser. Desværre er der jo meddelt ‘lock-out’ for pædagogerne i pigernes institution – jeg havde håbet at pigernes hverdag ville blive så normal som mulig lige til flyttedagen. Hvis nu bare parter i konflikten kunne blive enige …!

Det er og bliver lidt hektisk, og meget mærkeligt at det er nu det er nu. De sidste par uger har vi haft forrygende travlt – travlt med at få set venner og få gjort alt det som vi kommer til at savne at kunne gøre.

Vi har været "en sidste gang" ved Furesøen , i Tivoli og spist god is fra ParadIS på Lyngby Hovedgade (deres jordbæris og rabarberis er bare mums!).

Vi har været til brunch (flere gange!), vi har holdt brunch, vi har spist med naboerne. Faktisk fik vi i december nye naboer, og både vi og børnene er blevet rigtigt gode venner – så meget at der nu er hul i hækken og børnene løber ud og ind! Tre haver er sådanset blevet forbundet – det er forrygende! Naboerne har et par drenge på stort set samme alder som vores piger, naboen ved siden af igen har også en jævnalderende dreng, og de er alle blevet meget fine venner. Hvis vi blev boende tør jeg da ikke tænke på hvor det var endt! 🙂

Beauvais eller Heinz ketchup?

Både min kone, Trine, og jeg selv er opvokset i Viborg. Og store dele af vores familier bor i og omkring Viborg. Alligevel – nu hvor det er meget tæt på at vi flytter tilbage til Viborg, efter 12 år på Sjælland, er der et spørgsmål der spøger:

Er vi mon jyder eller sjællændere?

Da vi flyttede fra byen og til (stor!) byen, tilbage i midt-90’erne, var det samtidig vores afsked med barndomshjemmet – vi flyttede hjemmefra. Med andre ord er vi i de mellemliggende år blevet voksne. Spørgsmålet er om vi også er blevet sjællændere?

Vores familie har måske noget at tilføje i den sag. Familien betyder meget for os (nok til at vi nu flytter tilbage til Viborg og familien), og vi har rundt regnet været i Viborg én gang om måneden de sidste mange år. Familien har måske bemærket en gradvis forandring? Eller også har vores jævnlige kontakt med familien og Viborg bibeholdt vores jyske sindelag?

I bund og grund et ganske uinteressant spørgsmål! For man er vel den man er, uanset hvor man bor? Og måske har vi aldrig været helt væk fra Jylland – som rygtet vil vide er der flere jyder end sjællændere i København …! Men de kloge vil alligevel vide at der er forskel på jyder og sjællændere. Som Alfred Josefsen, adm. direktør fra Irma-kæden, siger »Sjællænderne spiser Heinz ketchup, mens jyderne spiser Beauvais. «

I de sidste 12 år har vi givetvis fået andre input og mødte andre mennesker end hvis vi var blevet i Viborg. Naturligvis har det påvirket os og haft en indvirkning – samtidig med at vi er blevet voksne. Vi har da også igennem tiden bemærket visse "forandringer", ud over vores dialekt, men der skal jo trods alt være plads til forskellige holdninger og meninger. Det behøver vel ikke altid at være forklaret med geografi!

Og så lige til sidst: Ja, vi er glade for Irma, og ser frem til at kæden rykker til det jyske , men når det handler om ketchup er jeg personligt stort set ligeglad med hvilket navn der står på flasken. Skal det være ekstra godt – så foretrækker jeg faktisk en ketchup fra Urtekram! De ketchup-interesserede kan i øvrigt med fordel tjekke hvordan deres favorit rangerer i ketchup-testen !

Valg af flyttefirma

Nu nærmere det sig med hastige skridt …! Vi har endnu ikke en endelig afgørelse på hvor vi skal bo, men vi skal flytte ud af vores hus i Virum i første uge af juli! Så vi skal beslutte hvilket flyttefirma der skal flytte for os. Har jo hørt mange skræk-historier om gangsteragtige flyttefolk og indbo som blev holdt "gidsel", for ikke at tale om hårdhændet behandling af indbo, manglende ansvarsforsikring osv.

Vi har til en start benyttet os af flyttetilbud.dk og har valgt 3-4 flyttefirmaer som vi nu venter på tilbud fra. Baseret på deres egen besigtigelse og vurdering, og vores mavefornemmelse når vi får chancen for at møde dem ansigt-til-ansigt!