Afleveringsforretning med Hjem AS (- nøglerne er vores!)

Fredag kl. 11 mødtes vi ved huset med vores rådgiver og nogle folk fra PH Jensen (de skal grave lidt igen på mandag … mere om det i morgen). I huset var Jørgen Fyhn fra Hjem AS, som forestår afleveringsforretningen, allerede mødt op – han var ved at male hoveddørene og skifte låsene. Dørene var blevet skrammede og grimme under de forgående ugers arbejde. Til alt held er Jørgen oprindeligt uddannet maler!

Kl. 12 startede vi så på den indkaldte afleveringsforretning: Stille og roligt gik vi igennem huset rum for rum, udvendigt og oppe på taget. God stemning og tid til velmenende råd fra Jørgen. Vores rådgiver og vi selv havde kun småt at påpege. Et vindue skal justeres, nogle loftsplader skal skiftes pga. pletter o.lign. Største mangler er utilstrækkelig pudsning af soklen op under facadepladerne (med risiko for snedynger o.a. der kan give vandindtrængen til konstruktionen) samt montering af kogesektionen i køkkenbordpladen som er forsøgt planlimet, som bestilt, men hængende og med en grim og ujævn fuge. Ovenikøbet er fugen flere steder smurt ud på bordpladen …

For et helt hus er det små-ting og vi (inkl. vores rådgiver) er imponerede over arbejdet! Repræsentanten fra BRF-kredit var også med til afleveringen, og efter at både han og vi (med vores rådgivers samtykke) havde sagt god for afleveringen betalte vi (dvs. kreditforeningen med et telefonopkald) den sidste rate, og vi fik nøglerne og sikkerhedsstillelsen på 2 % for de næste 13 måneder udleveret (mere om Hjems kontrakt mv. på et senere tidspunkt).

Det var det! Nøglerne var nu vores! Ude på vejen stod vores badekar, som altså ikke var blevet monteret inden afleveringen, men blot blevet afleveret i løbet af formiddagen af fragtmanden, og til vvs-entreprenørens overraskelse. Med vanlig sans for god service lovede Klaus fra John Enevoldsen at det bliver monteret på onsdag. Det allerede udførte “ekstra” vvs-arbejde er udført flot og tilfredsstillende.

Hvornår de forskellige mangler bliver udbedret vides endnu ikke (vi glemte at spørge). Allerede samme aften havde vi møde med “gardinmanden”, og bestilte gardiner til huset. Indtil vi flytter ind, om en god uges tid, skal vi nå at indrette badeværelserne, børneværelserne og garderoben mv. Vi har allerede gjort noget af arbejdet, men vi har også haft tid til besøg af venner og familie i vores nye hus! Dejligt!

Udenomsarealerne vil vi også meget gerne nå at have styr på inden vi flytter ind – men det bliver nok desværre svært at nå. Som sagt havde vi fredag formiddag møde med folk fra PH Jensen. De har ikke kunnet fortælle præcis hvor de har placeret faskinen, men de har af egen drift forlænget faskinen så den nu ligger der hvor carporten skal være … Så de kommer på mandag og “flytter” faskinen …! Håber de bliver færdig med gravearbejdet på en eller to dage. Også først i næste uge SKAL vi have styr på aftale om opførelse af carport, lægning af fliser og planering/grubning af jorden på grunden.